Nijmegen, Nederland
+31618154242
gijs@soundseekers.nl

Podcasts

PODCASTING

Podcasting is hot and happening. Veel organisaties beginnen hun eigen podcast. Maar hoe begin je nu met het maken van een podcast? Hoe zorg je voor een goed format, interessante interviews en een goed klinkende aflevering? En het belangrijkste: hoe zorg je voor terugkerende luisteraars?

Dit zijn de 5 stappen om een podcast te maken:
1. Het format en script van je podcast bepalen
2. De aflevering(en) van je podcast opnemen
3. Je podcast-opnamen monteren
4. Je podcast publiceren en verspreiden
5. Het promoten van je podcast via communicatiekanalen

Meer weten?
Benieuwd hoe een podcast kan bijdragen aan jouw doelen? En wil je weten hoe ik je kan ondersteunen op elk van de 5 stappen? Neem dan contact met me op.


Bekijk enkele voorbeelden van podcasts

VIDEO PODCASTING

Het klinkt misschien gek, maar steeds meer mensen ‘luisteren’ podcasts via YouTube. Daarom biedt het vaak meerwaarde om tijdens het maken van een podcast ook video-opnamen te maken. Hiermee vergroot je het luisterbereik van je podcast. Bovendien biedt een beeldopname de mogelijkheid fragmenten uit de podcast te gebruiken voor andere kanalen. Denk aan een korte quotevideo voor gebruik op social media.

Zelf podcasten?

Wil je zelf aan de slag met het maken van podcast en heb je hulp nodig? Luister dan ook eens naar ‘Tips voor je podcast’. Voor én door podcasters. Met tips, tricks, en interviews met ervaren podcasters.

Of kijk op:

www.tipsvoorjepodcast.nl
Hosting

Hoe verspreid ik mijn podcast?

Hoe krijg je je podcast op Spotify, Apple en alle andere podcast-platforms? Dat is geen kwestie van een mailtje sturen en een mp3’tje uploaden, daar komt hosting bij kijken. 
Ik sprak erover met Nico Oud van Springcast.fm, de enige echte Nederlandse podcast-hoster.

naar Springcast.fm